Нова награда за Вила "Мелник"

Туризъм

13-04-2021, 18:00

Снимка:

Община Сандански

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Винарна събира лозари и винари

Спечели престижното отличие "Винарна на годината“

Вила "Мелник" спечели престижното отличие „Винарна на годината“ според The Travel & Hospitality Awards 2021, което отличава най-добрите туристически обекти измежду над 4 000, номинирани от цял свят.

През юли 2020 г. Вила "Мелник" бе класирана в топ 50 на най-добрите винарни в света със спечеленото 39-то място. Престижната класация присъжда награди за високи постижения в областта на винения туризъм, осигуряващи освен невероятно вино и невероятни преживявания.

Винарска изба "Мелник" е семейна винарна, производител на смели вина от местни и чуждестранни сортове с подчертано мелнишки характер. Разполага с 300 декара собствени лозя край Мелник и модерна винарна, която е отворена за посетители всеки ден.
Отваря врати през пролетта на 2013 год.
Винарната е с годишен капацитет за обработка на около 250 т грозде. Построена е на три нива,  като избата е вкопана в пясъчния хълм. Процесът на винификация е организиран така, че виненият поток се движи през трите нива на винарната чрез силата на гравитацията. Освен, че е енергоспестяващ, този метод е и изключително щадящ към гроздето и виното – не го стресира и запазва естествената му структура.
Винарната е оборудвана с високотехнологични съоражения от водещи български и чуждестранни фирми. Разполага с иноксови ферментатори и резервоари с капацитет от 100 л до 10 тона. Пресата за джибри е мембранна, а бутилиращата линия е автоматична, с капацитет 600 бутилки на час. Винарната има собствена лаборатория за анализ на гроздето и виното.
Отлежаването на най-качественото вино става в изкопаните в пясъчния хълм тунели, които гарантират естествено постоянна температура и влажност. Любителите и ценителите на хубавото вино се посрещат в дегустационната.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен