Избрани Новини

Пълна промяна: сметище става кът за отдих

Близо месец и половина вече доброволци от село Самуилово го разчистват

Старо сметище край главния път за петричките села в Подгорието ще стане място за отдих за местните хора и туристите, информира kmeta.bg. Близо месец и половина вече доброволци от село Самуилово намират време, за да премахнат образувалото се сметище край близкия язовир, който е на изхода на населеното място в посока село Камена. Налага им се да събират и изхвърлят всевъзможни отпадъци. Премахват саморасляците в района, както и изгнилите дървета.

„Как може да се допуска най-хубавите места да се превръщат в бунища?! Всеки минава по пътя и хвърля каквото му падне. Решихме да изчистим цялото място, което е край язовира и тук ще създадем красива зона за отдих на жителите и гостите на Подгорието, а не само на нашето село. Почти всичко е изчистено, предстои да облагородим допълнително района, за да стане кът за почивка”, разказа кметът на село Самуилово Кирил Стоянов.

Той уточни, че ще осигури посадъчен материал от производител на фиданки, който ще даде дръвчетата безплатно. Предвижда се през есента да се засадят най-малко 100 нови дръвчета край язовира, който е собственост на Община Петрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов