Избрани Новини

Борисов в Самуилово: Създадена е организация за ваксинация в малките населени места (видео)

88 000 дози днес сме доставили в страната, има много желаещи да се ваксинират, заяви премиерът

Министър-председателят Бойко Борисов се увери на място в петричкото село Самуилово, че вече е създадена организация и мобилни екипи започват да ваксинират срещу COVID-19 желаещите в отдалечените населени места. От днес, 25-ти февруари, мобилни екипа са на разположение на кметовете на отдалечени населени места из цялата страна, за да могат да бъдат ваксинирани българските граждани.
„Създадохме организация навсякъде линейки да достигат до труднодостъпни и отдалечени места и хората да се имунизират. 88 000 дози днес сме доставили в страната, за радост има много желаещи да се ваксинират. Зелените коридори ще продължат да действат, докато пристигнат 18,5 милиона дози безплатни ваксини за българите“, заяви премиерът Борисов в Самуилово. Министър-председателят изтъкна, че освен в големите болници в страната, вече е гарантирано и жителите от най-малките населени места у нас да получат достъп до напълно безплатна, одобрена от ЕК и утвърдена от Европейската агенция по лекарствата ваксина.
„Нямаме полемика по отношение на отварянето на заведенията. Има бавно и плавно покачване на заболеваемостта, но то се контролира и защото сме впрегнали всички усилия във ваксинацията. Колкото по-малко терен оставим на вируса, толкова по-бързо ще се върнем към нормалния живот“, категоричен бе премиерът Борисов, с когото в Самуилово бяха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.
„Най-важното е с ваксините да осигурим своеобразен здравен щит срещу COVID-пандемията. Ще определим конкретен координатор в Министерството на здравеопазването, с който да общуват кметовете от отдалечените населени места“, уточни здравният министър. Ангелов добави, че личните лекари от тези райони, където не могат да получат ваксината и сами трудно могат да стигнат до РЗИ, ще могат да разчитат на полицията, която ще ги подпомогне с логистика по транспорта.
„Хората наистина проявиха зрялост и са абсолютно мотивирани да се ваксинират. Трябва да се ваксинираме, за да прекършим гръбнака на тази пандемия“, отбеляза председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)