Избрани Новини

ВКС потвърди присъда на КОС по дело за разпространение на наркотици

Затвор за срок от 5 години за Антоан А. и условно наказание за неговата баба

Присъдата – лишаване от свобода за срок от 5 години при първоначален режим „общ“ и глоба от 5 000 лв. по отношение на Антоан А. /на 25 години, осъждан/ и лишаване от свобода за 2 години с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 5 000 лв. за неговата баба Анка П. /на 85 години, неосъждана/ за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, постановена от Окръжен съд- Кюстендил под председателството на съдия Йоланда Цекова бе потвърдена първо от Апелативен съд – София, а след това и от Върховен касационен съд.

Съдът призна подсъдимите за виновни, като съизвършители на престъпление по чл. чл.354 а, ал.1, изр.1, предл.ІV, алт.1-ва, във вр. с чл.20, ал.2 и във вр. чл. 54 от НК, за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, с общо тегло амфетамин с нето тегло 39,86 грама на стойност 1195, 80 лв. и коноп /марихуана/, с общо тегло 8,47 грама на стойност 50,82 лв., без надлежно разрешително съгласно ЗКНВП.

Предприети са действия по компетентност за привеждане в изпълнение на наказанието „лишаване от свобода“, информират с писмо до Окръжен съд – Кюстендил от Окръжна прокуратура.

През месец юни 2020 година, Антоан А. се призна за виновен и получи от РС – Кюстендил наказание от общо 24 месеца „лишаване от свобода“ за домашно насилие, непристойни действия и управление на МПС без свидетелство за правоуправление.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)