Избрани Новини

Оставиха в ареста обвиняем за търговия с дрога

Той е многократно осъждан за различни престъпления

Днес съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура-Кюстендил за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Л., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство е било установено, че в периода от 4.02.2020 г. до 10.07.2020 г. В.Л. държал с цел разпространение и разпространявал високорискови наркотични вещества.

В един от случаите, в близост до чешмата в с.Невестино, област Кюстендил, той пласирал три вида дрога – амфетамин, коноп (марихуана) и MDMA (екстази).

На 10.07.2020 г., пред сградата на училището в селото, обвиняемият продал амфетамин на 16-годишно момиче.

В имот в местността „Саманли баир“, в района на Кюстендил, В.Л. държал с цел разпространение марихуана и екстази.

Престъпното деяние било извършено от обвиняемия при условията на опасен рецидив. Той е многократно осъждан за различни престъпления от общ характер – против личността, собствеността, общоопасни, против реда и общественото спокойствие.

Освен това изтърпявал ефективни наказания „лишаване от свобода“ за държане на дрога, както и за участие в организирана престъпна група за извършване на престъпления, свързани с наркотици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов