Избрани Новини

Изборният ден в Благоевград започна спокойно

Право да гласуват днес имат 313 408 жители

В Благоевград право да гласуват днес имат 313 408 жители на областта. Секционните избирателни комисии са 571, като в 450 от тях ще може да се гласува и машинно. В могопрофилната болница за активно лечение в града ще могат да гласуват заразените с COVID, а за поставените под домашна карантина са разкрити подвижни секции.

Без сериозно закъснение отвориха всички избирателни секции на територията на областта, информира БНТ. Както на всички избори, и този път е имало отказали се в последния момент членове на секционни избирателни комисии, но това не е попречило изборният ден да започне нормално. Засега няма проблеми за гласуване с машини.

Пациентите с Ковид, настанени само в три от болниците на територията на областта, ще могат да упражнят правото си на вот днес. Това са лечебните заведения в Благоевград, Сандански и Гоце Делчев. В Благоевград 72-ма карантинирани души са подали заявление за гласуване, така че за тях са формирани 2 подвижни избирателни секции.

Карантинирани хора на територията на областта ще могат да гласуват още в градовете Разлог, Гоце Делчев и Симитли. Подвижна избирателна секция обаче няма да има в Банско.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов