Избрани Новини

Бойко Борисов: Пожелавам честни и почтени избори, ние водихме най-толерантната кампания

"Народът ще ни подреди така, както е решил, важно е България да продължи да бъде управлявана по европейски", каза премиерът

Премиерът Бойко Борисов упражни правото си на глас в СУ "Христо Смирненски" - гр. Банкя. Той гласува с хартиена бюлетина.

"Дойде и този ден. Всички искахме да дойде, за да може това, което народът иска да направи, да го направи. Разбира се, ако не беше инатът на президента, изборите можеше да са след седмица. Виждате данните - 25, 22, 21, 18%... Слизаме от третата вълна, минахме един милион ваксинирани. След седмица щяхме да сме вече в по-добра кондиция", заяви премиерът.

"Благодаря на всички, които се занимаваха с изборите. Свършиха огромна работа. Това са най-скъпите избори. Не съм правил точната сметка, но близо 50 млн. за ваксините, близо 50 млн. за машинното гласуване. Толкова искаха машинно гласуване. Близо 10 000 машини са взети и разнесени, хората могат да гласуват на тях. Изборите да са честни и прозрачни. Това струва много пари. Над 150 млн. лв. ще излязат изборите и някой ако иска  на няколко месеца да си даваме по 150 млн. лв., вместо да отиват за хората, за повишаване на доходи, за пенсии, това е негово право. Винаги съм се съобразявал с това, което народът казва", заяви Бойко Борисов.

"Пожелавам успех на всички. Ние водихме най-толерантната, най-добронамерената кампания, никого не обидихме. Показахме си направеното, получихме огромна подкрепа от всички мои  колеги в Европа, лидерите на най-големите партии. Те ни показаха колко е важно България да продължи да бъде управлявана по европейски и стабилно. “, коментира още Борисов.

"Не на последно място считам, че в петък най-голямата подкрепа беше получена от ЕК с 1,3 млн. ваксини. Това е подкрепа за българите, за здравето на българите. Много усилия положихме, но благодарение на комисията, на всички колеги, на тези 19 държави членки, най-големите държави в Европа, които се съгласиха да предоставят от техните ваксини, за здравето на българите. Не мога да не изразя благодарности", каза Бойко Борисов.

"И разбира се, благодаря на всички полицаи, на СИК, на РИК-овете, работили са цяла нощ. Пожелавам честни и почтени избори, за да може както ни нареди народът да имаме някакви претенции. Не може да имаш няколко процента и претенции, че говориш от името на народа", каза още премиерът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов