Избрани Новини

И днес Кухнята за бедни нахрани социално слабите ни съграждани

Кухнята има нужда от еднократни кутии за храната и торбички за раздаването й

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани социално слабите наши съграждани.

нес готвихме зелен боб яхния с гъби и картофи, хляб и чипсове, дораздадохме и остатъка от халвите. Зеленият боб е домашен от градината на чичо Благой. Яденето стана много вкусно, жив и здрав да е чичо Благо и още дълги години да помага с домашно отгледани зеленчуци. На днешното дежурство двама от екипа не можаха да дойдат, но изненадващо един съсед на кухнята се включи с истинско желание да помогне. Направихме основно чистене на плота и пода. Основно за кухнята остава, като голям разход еднократните кутии за храната и торбичката за раздаването й, моля всички да се организираме и да търсим възможност за дарител или контакт с фирма-производител за преференциални цени. Слава Богу за всичко!" - написаха организаторите.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св.Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)