Камен и Юлия Златкови с титлите на слалом в Банско (снимки)

Състезанието в най-техничната дисциплина се проведе днес на писта "Томба“

Скиорите Камен Златков (Мотен) и Юлия Златкова (Юлен) са новите шампиони на България в дисциплината слалом. Състезанието в най-техничната дисциплина се проведе днес на писта „Томба“ в Банско. Организатори са БФСки и „Юлен“.
При мъжете първи е Исток Родес (Хърв) с 1:41,60 мин., пред Филип Зубчич (Хърв) – 1:42,43 мин. и Камен Златков – 1:42,96 мин. Камен печели националната титла, като най-предно завършил български скиор. Топ алпиецът ни Алберт Попов (Мотен) завърши четвърти, но взима среброто в българското първенство. Трети за националния ни шампионат е Никола Семерджиев (Пампорово). Участие при мъжете взеха 42-ма състезатели от 17 държави.
При жените Юлия Златкова е първа с 1:57,83 мин. Втора на 1,32 сек. остана Луиза Бертани (Ит), а трета на 5,34 сек. е Мария Константин (Рум). За българското първенство среброто е за Силвия Маджарска (Чамкория), а бронзът взе Мира Гелова (Витоша ски). Участие при жените взеха 23 състезателки от 9 държави. Пълните резултати може да намерите на www.bfski.com.
Утре в Банско ще се проведе и слаломът за купа „Пирин“, който е валиден и за държавно първенство за юноши и девойки, младша и старша възраст (до 18 и 21 г).


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен