Скиорите на "Юлен“ спечелиха титлите в гигантския слалом в Банско

Йоан Тодоров и Юлия Златкова са първи в гигантския слалом от националното първенство

Алпийците на „Юлен“ Йоан Тодоров (№27) и Юлия Златкова (№3) спечелиха титлите в гигантския слалом от националното първенство в Банско. В старта при мъжете, който е от календара на ФИС, участваха 40 алпийци от 14 държави. Организатори за БФСки и „Юлен“. Победата е за Исток Родес (Хърв - №27) с време 1:47,81 мин. На световното в Кортина д‘ Ампецо 2021 хърватинът зае шесто място в дисциплината слалом.
Втори на 2,67 сек. е Хюг Макадам (Австралия - №29). Йоан Тодоров е трети на 2,75 сек. и взима титлата в дисциплината като най-предно класирал се български състезател. Това е трета титла за Йоан в гигантския слалом от шампионатите на България.
Шампионът за 2019-а Алберт Попов (Мотен) не завърши първия манш, а Камен Златков (Мотен), който бе втори след първия манш, не завърши втория. При жените първа е Луиза Бертани (Ит - №1) с 1:50,62 мин. Юлия Златкова (Юлен) е втора на 7,31 сек., а Ева Вукадинова (Боровец - №4) е трета на 7,69 сек. Златкова е шампионка на България в дисциплината. Вчера Юлия спечели и титлата в гигантския при девойките до 18 г.
Пълните резултати може да намеритe на www.bfski.com. На 2 април в Банско ще се проведе и националното първенство в дисциплината слалом.


Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"