Топ скиори ще участват в Националното първенство и Купа "Пирин" в Банско

До момента са потвърдили участие 84 скиори от 19 държави

Скиори от световна величина ще стартират в Националното първенство на алпийците на България (31 март–1 април) и стартовете от Купа „Пирин“ в Банско (2-3 април), съобщават от Българската федерация по ски. До момента са потвърдили участие 84 скиори от 19 държави, което прави стартовете най-силните на това ниво у нас от години.
Водещата звезда ще е най-добрият хърватски алпиец в момента Филип Зубчич (сребърен медалист в гигантския слалом от световното в Кортина д’Ампецо 2021 и трикратен победител в стартове от Световната купа). Последният голям успех на Зубо бе победата за СК в гигантския слалом в Банско на 27 февруари 2021.
В Банско ще дойде и водещият състезател на Словения – Жан Кранец, който има 2 победи за Световната купа и общо 7 подиума за СК.
В Банско ще са и вторите по сила алпийци на Хърватия – Исток Родес и на Словения – Стефан Хадалин. Заради отличните условия за ски в Банско, топ-състезателите на Хърватия и Словения ще останат и на подготвителен лагер за новия сезон.
България ще бъде представена от 31 март до 3 април от звездите си Алберт Попов, Камен Златков, Калин Златков и Константин Стоилов. Организатор на четирите старта са БФСки и „Юлен“.
Подготвителен лагер в Банско от началото на април, освен националите ни, ще имат още от Хърватия, Словения и Полша, начело с шестата на гигантски слалом от последното световно Марина Гоншеница – Даниел.
Програма на стартовете:
31 март - Купа "Пирин", гигантски слалом (9 ч I манш, 11 ч - II манш)
1 април - Национално първенство, гигантски слалом (9 ч - I манш, 11 ч - II манш)
2 април - Национално първенство, слалом (9 ч - I манш, 11 ч - II манш)
3 април - Купа "Пирин", слалом (9 ч - I манш, 11 ч - II манш)


Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"