Избрани Новини

В Банско започват стартовете за Купа "Пирин"

Участват 84 скиори от 19 държави

Скиори от световна величина ще стартират в Националното първенство на алпийците на България (31 март–1 април). Участват 84 скиори от 19 държави, което прави стартовете най-силните на това ниво у нас от години.
Водещата звезда е най-добрият хърватски алпиец в момента Филип Зубчич (сребърен медалист в гигантския слалом от световното в Кортина д’Ампецо 2021 и трикратен победител в стартове от Световната купа). Последният голям успех на Зубо бе победата за СК в гигантския слалом в Банско, на 27 февруари 2021.
В Банско е и водещият състезател на Словения Жан Кранец, който има 2 победи за Световната купа и общо 7 подиума за СК.
В Банско са и вторите по сила алпийци на Хърватия – Исток Родес и на Словения – Стефан Хадалин. Заради отличните условия за ски в Банско, топ-състезателите на Хърватия и Словения ще останат и на подготвителен лагер за новия сезон.
България ще бъде представена от звездите си Алберт Попов, Камен Златков, Калин Златков и Константин Стоилов. Организатор на четирите старта са БФСки и „Юлен“.
Подготвителен лагер в Банско от началото на април, освен националите ни, ще имат още от Хърватия, Словения и Полша, начело с шестата на гигантски слалом от последното световно Марина Гоншеница – Даниел.
Програма на стартовете:
31 март - Купа "Пирин", гигантски слалом (9 ч. I манш, 11 ч. - II манш)
1 април - Национално първенство, гигантски слалом (9 ч. - I манш, 11 ч. - II манш)
2 април - Национално първенство, слалом (9 ч. - I манш, 11 ч. - II манш)
3 април - Купа "Пирин", слалом (9 ч. - I манш, 11 ч. - II манш)


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов