Избрани Новини

Почистиха коритото на река Места в землището на Община Белица

Наз 300 доброволци се включиха в акцията

Под мотото „Да изчистим река Места заедно” около 300 човека откликнаха на призива на кмета на община Белица Радослав Ревански за почистване коритото на река Места.
Буйните води на Места и нейните притоци от години носят тонове отпадъци от нерегламентираните сметища в близост до коритата им. Поречието на реката основно се замърсява от човешкото нехайство. Затова идеята на Ревански за провеждане на акцията е да бъдат изчистени не само замърсените зони около водоема, но и да се провокира по-голямо самосъзнание в хората по отношение чистотата на околната среда, за да се избегне евентуална екокатастрофа. Освен това хората от района да се самоорганизират и да придобият чувство на отговорност при изхвърляне на отпадъците. "Природата може да бъде спасена от човешката намеса само чрез човешката любов", коментира пред всички присъстващи Радослав Ревански.
В акцията по почистване на урбанизираната зона, преминаваща през община Белица, се включи цялата общинска администрация, кметове на населени места и много доброволци.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов