Почти по цялото течение на река Места през община Банско водата е извън коритото (Снимки)

Комисия обходи наводнените райони в Банско

Обстановката в община Банско е спокойна. Освен наводнени ниви и ливади, няма други щети в резултат на проливните дъждове. Няма пострадали и бедстващи хора, компрометирани мостове и наводнени къщи, установи проверка на общинска комисия.
Още през почивните дни, въз основа на наблюденията и метеорологичните прогнози, кметът Иван Кадев разпореди наблюдението на места където е възможно да възникнат проблеми, а техниката беше поставена в режим на готовност.
Днес зам.-кметът Стойчо Баненски, кметовете и кметските наместници на селата от Местенски район на община Банско лично се включиха в дежурните екипи за наблюдение и работа в рисковите участъци на река Места и зоните, застрашени от свлачища и срутища.
Количеството на придошлата вода в р.Места е огромно. Почти по цялото течение на реката през територията на община Банско водата е извън коритото. Наводнени са много земеделски земи в близост до реката. Най-голям е разливът в района на м.Лошин и при с.Места.
Отново се активира срутище, този път преди с.Осеново. Земни маси и дървета задръстиха движението по пътя, но за кратко, тъй като веднага на място бе докарана техника, която почисти шосето.
Река Глазне е пълноводна, вследствие на падналите дъждове и топенето на снеговете, но към този момент няма опасност да излезе от коритото си.
Дежурни екипи и длъжностни лица продължават да наблюдават опасните участъци и да докладват на ръководството за обстановката в общината.


Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"