Избрани Новини

Премиерът Борисов: Разхлабваме поетапно мерките

Това се базира на резултатите от ваксинирането и оздравелите пациенти

„Поетапно и на базата на резултатите от ваксинирането срещу COVID-19 и оздравелите пациенти започваме разхлабване на мерките“.
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в гр.Бяла, Русенско. Премиерът уточни, че детските градини и ясли ще бъдат отново отворени от 5 април, обсъждат се и вариантите за връщането на учениците от 5 до 12 клас от 12 април по определена схема. Ще се разреши функционирането на откритите площи на заведенията, ресторантите, кафенетата, а театри, галерии, музеи, филхармонии, консерватории ще отворят при определен капацитет – първо на 30%, следващата стъпка ще е при заетост на 50%. Предвижда се също отпадането на забраните и за фитнеси и спа центрове.
„В тази изключително тежка ситуация в света, това е оптималният вариант между прилагането на мерки и психическото здраве на хората“, посочи министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът подчерта, че благодарение на усилията на ЕК у нас до края на тази седмица ще пристигнат 230 000 дози ваксини, а за месец април се очакват над 700 000.
„Разчитам на всички лични лекари, на всички наши медицински специалисти да поставят по 10 000-15 000 ваксини на ден. Това означава, че ще достигнем към 1,5 милиона българи, които или да са ваксинирани, или да имат защита с антитела след преболедуване и май-юни вече ще излизаме от пандемията“, категоричен бе премиерът Борисов.
В Бяла министър-председателят Бойко Борисов коментира и опитите на опонентите да внушават, че предстоящите след няколко дни избори няма да бъдат честни. „Тяхната единствена цел е суматоха в държавата, да няма стабилност, в тази среда единствено могат да виреят, но хубаво ли е това за държавата и за обществото“, добави Борисов. Премиерът беше категоричен, че опонентите се стремят да заливат обществото с фалшиви новини, защото реално няма какво да покажат като свършена работа. „Хората да си направят изводите, нищо повече“, добави премиерът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов