В Белица започват почистване на река Места

Голямото наводнение превърна коритото в сметище

Кметът на Община Белица Радослав Ревански приканва всички жители на общината да се присъединят към инициативата „Да изчистим река Места заедно”, която ще се проведе днес от 9:30 часа.
Кметът кани всички жители да обединят усилията за почистване на брега и водите на река Места от многобройните пластмасови отпадъци, получени вследствие на голямото наводнение.
Зоните за почистване са избрани въз основа на подробен анализ на начина, по който теченията и географските особености на реката предизвикват натрупване на отпадъци от пластмасови изделия в определени участъци.
Чували и ръкавици ще се раздават днес от 9:00 часа пред сградата на Общината и по кметствата в населените места. Събраните отпадъци ще бъдат извозени от работници на „Мусала-2004“ - Белица до РДНО-Разлог.
От кметството се надяват гражданите да се включат в инициативата, за да бъде върната красотата по устието на река Места в района на община Белица. По този начин ще се запази и богатството от растителни и животински видове, които обитават района.


Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"