Избрани Новини

Отлични са условията за ски в големите планински курорти

Ски център Банско ще работи до 11 април

Условията за ски в големите планински курорти са отлични, съоръженията там ще работят и през ученическата ваканция, която е от 3 до 11 април, информира БНР. От курортите уверяват, че се спазват всички здравни предписания във връзка с епидемията от коронавирус.

Остава висока лавинната опасност извън пистите и затова призивът е да се използват само обработените и маркирани трасета, за да не се стига до инциденти в планината.

На Витоша всички съоръжения, които са работили през сезона, ще продължат да работят, увери Емил Тодоров началник ски писти:

„При семейните пакети драстично са намалени цените. Хората могат да се запознаят с тях на сайта. През целия месец април имаме желание да работим, имаме много сняг“.

От средата на март цените и на Боровец за съоръженията са намалени. Има готовност лифтовете и влековете да работят, докато има сняг.

Заведенията край пистите продават храна за вкъщи при спазване на здравните предписания, посочва Георги Кочов от дружеството, което стопанисва съоръженията: „Снежните условия са перфектни, толкова сняг не е имало от 2016 г. във високата част на Маркуджиците. Засега, най-вероятно, Маркуджик-3 няма да работи поради лавинна опасност. Имаме готовност да работим докато има условия и добър сняг“.

Ски зоната в Пампорово ще продължи да работи до 11 април - посочи Мариан Беляков от дружеството-концесионер на пистите:

„Има доста затворили хотели и заведения, основните ски лифтове в курорта работят. Цените са понижени от 15 март. Ще запазим тези цени до края на сезона“.

Ски център Банско ще работи до 11 април. От 1 април влизат в сила и намаленията на лифт-картите, като цените за децата са най-силно редуцирани. Хотелите работят при ограничен капацитет, а храната се доставя до стаите. Редица заведения работят с храна за вкъщи, посочват от курорта.

Заради високата лавинна опасност оттам предупреждават да не се напускат контролираните райони на ски зоната.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)