Избрани Новини

Вицепремиерът Николова в Банско: Препоръчвам планините за ваканцията на учениците

Министърът на туризма Марияна Николова направи работно посещение в курорта

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова направи работно посещение в Банско, където заедно с кмета Иван Кадев обсъдиха възможностите за продължаване на зимния сезон в условията на въведените временни противоепидемични мерки на територията на страната.

„Спазването на санитарно-хигиенните предписания и единните правила за сигурност, безопасност и хигиена е гаранция за доверието на потребителите в предлагания от нас продукт. Туристическият бранш в Банско доказа, че туристите могат спокойно да им се доверят и не случайно градът беше домакин на кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини“, коментира Марияна Николова.

По-късно вицепремиерът, придружавана от кмета на града Иван Кадев и маркетинг директора на „Юлен“ Иван Обрейков посетиха и пистите, където и днес наши сънародници предпочитаха да практикуват бели спортове. В момента условията в планината са изключително подходящи заради падналия обилен сняг. „Препоръчвам планината за пътувания и почивка по време на идващата ваканция на учениците. Условията за туризъм са отлични, предлагат много добри възможности за укрепване на здравето, при това в условия, гарантиращи безопасност и сигурност“, каза Марияна Николова. Тя призова родителите да доведат децата си в планината без притеснения и без риск за здравето им. Според Иван Обрейков заради падналия сняг от последните дни зимният сезон може да продължи до средата на април. По думите му в момента метеорологичните условия са изключително подходящи за практикуване на любими занимания.

Министър Николова коментира още, че българите могат да посещават курортите без съмнения за здравето си, защото до момента няма нито един регистриран случай на заразен от ковид в зимните дестинации. „Снежните спортове са много важни за здравето на хората, защото закаляват. С радост виждам колко деца, скиори и сноубордисти има и това ни радва, тъй като българите за пореден път подкрепят родния туризъм“, каза Николова.

През този зимен сезон българските туристи са основните посетители в Банско и в момента те са най-много, заяви кметът Иван Кадев. А вицепремиерът допълни, че именно благодарение на българите може да се каже, че има зимен сезон, каквито бяха и прогнозите на министерството. Очакваме тази тенденция да се запази и в следващите седмици, допълни още тя.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)