Избрани Новини

47 са новите случаи на Ковид-19 в Кюстендилска област

През изминалото денонощие има починали петима души

Общо 47 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалото денонощие. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 27, в Дупница са 13, Бобов дол – 2, по една положителна проба има от общините Рила, Кочериново, Сапарева баня, Бобошево и Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб.
Към този час в Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 81 души. От тях четирима пациенти са в реанимация, а 11 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
Към днешна дата 30 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. От тях трима са на интензивно лечение, а други 20 са в средно тежко състояние и на кислород.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003“, Дупница са настанени за лечение 32 лица. От тях шестима са в тежко състояние, а останалите пациенти са в средно тежко състояние и на кислородна терапия.
През изминалото денонощие има починали петима души – 80-годишен мъж и 77-годишна жена от община Кюстендил; мъж на 61 г., жена на 77 г. и жена на 86 г. от община Дупница. Четирима от тях са имали придружаващи заболявания.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)