Избрани Новини

УСЕТ направи 40 години! Честито!

Учебният студентски експериментален театър към ЮЗУ ще празнува през юни

Учебният студентски експериментален театър към ЮЗУ "Н.Рилски" - Благоевград направи 40 години! Но ще празнува през юни - така решиха усетниците, бившите студенти. Ето какво написа във фейсбук създателят на Студентския театър доц.Златко Павлов:

"И ето пак е пролет, според оста на Земята спрямо Слънцето. За новородените тя е първата, за живелите е поредната, за всеки е надежда за много аромати на цветове и пориви на младост. За мен 20 март е празник и на първото дръзновение към една моя съдба – началото на един театър. С първата премиера на УСЕТ /Учебен студентски експериментален театър/ през 1981 г. – "Люлката на героя", станах бащата на житейската си рожба в святия свят на богоподобието ни, чрез което съзиждаме изкусно от хаоса храм на човеколюбието. Много са усетниците, отдавали своето горене за вечния огън в сценичното пространство. Сърдечно ги прегръщам и съм им благодарен за това, че са имали и имат живот на вдъхновители."

Отбелязването на годишнината от създаването на УСЕТ ще се осъществи на 27 юни т.г. Програмата включва среща на участниците в новата зала на УСЕТ, засаждане на дърво и поставяне на паметен знак за годишнината, колективна снимка и видео заснемане, представяния на усетници от различни поколения, поздравления, песни, танци, веселие, снимки за спомен, разговори и добрно настроение в база "Бачиново".




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)