Избрани Новини

Създателят на УСЕТ доц.Златко Павлов посрещна юбилей!

Представи и новата си книга "Звън от песъчинки"

Изтъкнатият театрален педагог, дългогодишен преподавател в ЮЗУ "Н.Рилски" и ръководител на Учебния студентски експериментален театър УСЕТ доц. д-р Златко Павлов отбеляза с приятели, колеги и студенти своята 70-годишнина тази вечер. Честването бе организирано от Творческо обединение "ХХІ век" и Литературен салон "Огнище" при НЧ "Н. Й. Вапцаров-1866" – Благоевград и приятели. То се проведе във фоайето на читалището и беше много емоционално. Бе представена и книгата му "Звън от песъчинки".

Юбилярът получи поздравителни адреси от кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, от Югозападния университет "Н.Рилски", благоевградското читалище, Радио Благоевград, Македонския научен институт-филиал Благоевград, Творческо обединение "XXI век", литературен клуб "Огнище" и др. Бившите му студенти от УСЕТ го поздравиха с банскалийската песен "Пуста младост", а представители на театралния състав в Разлог, където доц.Павлов постави с успех пиесата "Самодива", го зарадва с куп подаръци, направени собственоръчно с природни материали от любимата Пирин планина. Рожденникът получи още много цветя, подаръци от своите ученици, приятели и колеги, духна свещичките на огромната торта и подкани присъстващите да вдигнат наздравици на организирания коктейл. Благодари кратко - като в своите събрани песъчинки - на децата си, организирали това тържество, на приятелите си от читалището и на всички, почели го с присъствието си на това мило и трогатело тържество.

Blagoevgrad.utre.bg му пожелава още дълги години да събира песъчинки по пътя си, който винаги води - нищо, че живее усамотено сред природата на Предел! - към хората, на които Златко Павлов продължава да се радва по детски, да се вглежда в тях при всяка своя среща и да вярва, че утрешният ден ще бъде по-добър, по-чист и по-светъл. Лек и слънчев път!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)