Избрани Новини

Изборът на "Девойка Кюстендилска пролет“ 2021 ще се излъчва онлайн

На 21 март от 11:00 часа за здравето на кюстендилци ще се отслужи молебен

Изборът на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2021 ще бъде излъчван онлайн на 20 март от 17:00 часа на официалната фейсбук страница на Община Кюстендил, в YouTube канала „Култура и духовно развитие Община Кюстендил“ и по телевизия „Запад“.
За празничното настроение ще се погрижат изпълнителите Димана Крумова, Василиа Петрова и Дара Екимова.
Конкурсът ще се проведе за 54-ти път, като тази година в него ще участват кандидатки от предходната година. След края на излъчването, запис от конкурса ще може да се гледа на специално монтирана видеостена на пл.„Велбъжд“ – вечерта на 20 март и през деня на 21 март.
Журито ще се състои от носителки на титлата „Кюстендилска пролет“ от създаването на конкурса до момента. „Момиче на публиката" може да изберете с SMS гласуване на номер 1925 с текст латинско P и номера на девойката, която желаете да подкрепите. Снимки на всички кандидатки може да видите на фейсбук страницата на отдел „Култура и духовно развитие“ на Община Кюстендил.
На 21 март за празника на града “Kюстендилска пролет“, на централната градска алея Община Кюстендил ще представи изложба, посветена на традицията за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“. От 11:00 часа за здравето на кюстендилци ще се отслужи молебен в двора на Килийното училище, който ще се излъчва на живо на официалната фейсбук страница на Община Кюстендил. След това на видеостената на площад „Велбъжд“ ще бъде излъчен и ритуалът по предаване символите на града.
„Нашите предложения за ограничаване разпространението на COVID-19 към Областния кризисен щаб на предстоящото заседание ще бъде – децата от 1 до 4 клас изцяло да преминат към дистанционно обучение от понеделник, 22 март. Внимателно следим и състоянието в детските градини и на този етап те ще останат отворени. Трябва да бъдем изключително внимателни, виждаме че вече в болниците се откриват детски легла. Призовавам отново всички за спазване на дистанция и въведените мерки. Контролни органи ще извършват масирани проверки за спазване на противоепидемичните мерки и дистанция навсякъде“, заяви кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)