Започва Национален конкурс за детска рисунка "Под дъгата на детството“

Авторите трябва да изпратят своите творби до 31.03.2021 г.

За да се стимулират и развиват способностите на деца с изявени дарби в областта на изобразителното изкуство, за 14-та поредна година III ОУ „Христо Ботев“ и община Сандански организират Национален конкурс за детска рисунка „Под дъгата на детството“.

Право на участие в конкурса имат всички ученици от I до XII клас. Всеки участник може да представи максимум три рисунки, специално създадени за конкурса. Размер на творбите – 35/50 см. Участниците могат да използват материали и техника по избор.

На гърба на всяка творба трябва да има следната информация: трите имена на автора; възраст и клас; училище или извънучилищно звено; населено място и точен адрес; име и фамилия на учителя по Изобразително изкуство; телефон за връзка.

Примерни теми: Опазване на културно-историческото наследство, опазване на околната среда, етническа, религиозна и социална толерантност, права на детето.

КЛАСИРАНЕ:

Класирането на детските творби ще бъде в две категории:

Първа категория – за участници от учебни заведения;
Втора категория – за участници от частни школи за Изобразително изкуство, школи за Изобразително изкуство към ОДК и др.
Класиране по възрастови групи:

I възрастова група – I-IV клас;

II възрастова група – V-VIII клас;

III възрастова група – IX-XII клас.

Класираните ученици ще получат медал, грамота и предметна награда. Най-добрата колекция от рисунки ще бъде отличена със специална награда – плакет.

Творбите не се връщат. Изпратените детски рисунки и всички права върху тях остават запазени за организаторите. Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят своите творби до 31.03.2021 г. на адрес: гр. Сандански – 2800, обл. Благоевград, ул. „Малешевска“ № 4, III ОУ „Христо Ботев“, Антон Костадинов – старши учител по изобразително изкуство.

За контакти и информация: 0885 296390.

Наградените и подбрани от журите рисунки ще бъдат експонирани в III ОУ „Христо Ботев“ –  Сандански. Изложбата ще бъде открита на 29.04.2021 г.

Конкурсът е в календара на Министерството на образованието и науката и с подкрепата на община Сандански, Националния дворец на децата и Регионалното управление на образованието – Благоевград.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия