Избрани Новини

Михаела Лакова с лекция на тема "Нет арт" в Кюстендил

Лекцията е част от “RESET 2021″ - 10-дневна творческа резиденция

Като част от програмата на Творческа резиденция RESET 2021, която се провежда в ХГ "Вл.Димитров - Майстора" - Кюстендил, лекция на Михаела Лакова на тема „НЕТ АРТ“ ще се състои днес от 10.00 часа. Място на провеждането - Художествената галерия „Владимир Димитров - Майстора“.
Капацитетът на залата е ограничен. Език на лекцията: английски и български.
Кликване, скролване, харесване, споделяне... безкраен цикъл от отворени табове и мигновено внимание.
Тази лекция ще разгледа нет арт практики от 90-те до настоящето. Направление в медийното изкуство, което остава ефимерно, флуидно, неразпознато и често в периферията на съвременното изкуство.
Ще бъдат обсъдени също проектите на нет артисти като Джоди, Оля Лиалина, Вук Косич, Рафаел Розендал и Констант Дюларт. В пренаситеното и корпоративно интернет пространство каква е ролята на нет арт?
Дали полето ни на възприятие е равно на 15 секунди, както Анди Уорхол е казал: “В бъдеще всеки ще е известен за 15 минути.”
“RESET 2021″ е 10-дневна творческа резиденция с международно участие, която се провежда в Кюстендил от 4 до 14 март 2021 г. Програмата съдържа теоретична и практическа част, публични лекции, онлайн лекции и финална изложба.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов