Министър Терзийски посети храм "Успение Богородично” в Кюстендил

Министърът се поклони на светините, съхранявани във възрожденския храм

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети храм „Успение Богородично” в  Кюстендил. Той бе придружен от Петър Паунов, кмет на Община Кюстендил. Скъпият гост бе посрещнат от архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилската духовна околия и духовници при храма.
Министър Терзийски се поклони на светините, съхранявани във възрожденския и исторически храм. Той е и един от храмовете в Кюстендилска духовна околия, които получиха финансова субсидия от Министерския съвет през февруари тази година за цялостен ремонт, укрепване и възстановяване.
Архимандрит Исаак благодари на министър Терзийски от името на патриарх Неофит, ръководството на Софийска епархия, от името на православното население в региона и от свое име за оказаното съдействие и подкрепа от правителството за отпускането на финансови средства за нуждите на православните храмове в Кюстендилска духовна околия.
От своя страна министър Терзийски изрази своята радост, че с отпуснатите от правителството средства вече е възможно нуждаещите се православни храмове да бъдат основно ремонтирани.
В края на посещението, от името на духовенството при Кюстендилската духовна околия, архимандрит Исаак поднесе подарък на уминистър Терзийски - диптих с образите на Спасителя наш Господ Иисус Христос и Св.Богородица, с благопожелание за Божие благословение, крепко здраве, сили, радости и успехи във всяко начинание.


Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"