Избрани Новини

Почина протойерей Иван Димитров Янчовичин

Мисия Банско

10-03-2021, 11:23

Снимка:

Кюстендилска духовна околия

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почина свещеник Никола Димитров

Почина свещеник Димитър Туджаров

Почина протойерей Стефан Златанов Георгиев

Духовникът е роден на 3 юли 1967 г. в Банско

Софийска св.митрополия съобщава, че на 10 март 2021 г. се престави в Господа протойерей Иван Димитров Янчовичин от Кюстендилска духовна околия.
Упокоилият се духовник е роден на 3 юли 1967 г. в Банско. Дяконско ръкоположение приема на 26 октомври 1993 г. от Негово Високопреосвещенство Крупнишки епископ Натанаил, а на 15 август следващата година е ръкоположен за свещеник от Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Максим.
Своето служение отец Иван започва като енорийски духовник в Кюстендилска духовна околия, в градския храм "Св.Мина". През годините служи като ефимерий на Граничкия манастир "Св.ап. и евангелист Лука", председател и ефимерий на храм „Св.Димитър“ в Кюстендил, предстоятел на храмовете „Св.Теодор Тирон“ и „Св.Атанасий“ в с.Соволяно, храмовете „Св.Петка“ в с.Лозно и „Св.Николай“ в с.Мазарачево.
Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!
Архиерейското наместничество, Кюстендил уведомява гражданството, че опелото и погребението на новопредставилия се в Господа свещенослужител ще бъдат извършени на 13.03.2021 г. /събота/.
Опелото ще бъде извършено в храм "Св.вмчк Димитър Солунски", кв.Капията от 13.00 ч. , а погребението от 14.00 ч. в гробищния парк на Кюстендил. Заупокойните последования ще бъдат извършени при спазване на противоепидимичните мерки.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов