Избрани Новини

Почина протойерей Стефан Златанов Георгиев

Той бе служащ в Кюстендилска духовна околия на Софийска епархия

Софийска света митрополия съобщава, че на 9 март 2021 г. се престави в Господа протойерей Стефан Златанов Георгиев, свещеник от Кюстендилската духовна околия.
Упокоилият се духовник е роден на 11.02.1941 г. в с.Лелинци, Кюстендилска област. Основно образование придобива в с.Граница, Кюстендилско, а средно образование завършва в 18 СУ „Св.св. Кирил и Методий“, София. Дяконско ръкоположение приема на 30 ноември 1998 г. от Макариополски епископ Гавриил (понастоящем Ловчански митрополит), който го ръкополага и за свещеник на 13-ти декември същата година.
С благословението на Негово Светейшество Софийския митрполит и български патриарх Неофит е отличен с офикия „протойерей“ от Белоградчишкия епископ Поликарп на 18.08.2020 г. на храмовия празник на църквата „Св.Йоан Рилски“, с.Пиперков Чифлик, на която е председател на църковното настоятелство.
Своето служение отец Стефан започва като енорийски духовник в столичния храм „Живоприемен източник“. Преминава на служение в Кюстендилска духовна околия, като обгрижва храмовете „Св.Николай Чудотворец", с.Лелинци, и храм „Възнесение Господне“, с.Николичевци. След няколко години поема и енорийската работа в с.Пиперков чифлик. След пенсионирането си той е празничен свещенослужител при храм „Св.Димитър“, Кюстендил.
Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!
Архиерейското наместничество, Кюстендил уведомява гражданството, че опелото и погребението на новопредставилия се в Господа свещенослужител ще бъдат извършени на 12.03.2021 г. /петък/.
Опелото ще бъде извършено в храм "Св.вмчк Димитър Солунски", кв.Капията от 13.00 ч. , а погребението от 14.30 ч. в гробищния парк при храм "Св.Николай", с.Лелинци, общ. Кюстендил. Заупокойните последования ще бъдат извършени при спазване на противоепидимичните мерки.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов