Почина протойерей Стефан Златанов Георгиев

Той бе служащ в Кюстендилска духовна околия на Софийска епархия

Софийска света митрополия съобщава, че на 9 март 2021 г. се престави в Господа протойерей Стефан Златанов Георгиев, свещеник от Кюстендилската духовна околия.
Упокоилият се духовник е роден на 11.02.1941 г. в с.Лелинци, Кюстендилска област. Основно образование придобива в с.Граница, Кюстендилско, а средно образование завършва в 18 СУ „Св.св. Кирил и Методий“, София. Дяконско ръкоположение приема на 30 ноември 1998 г. от Макариополски епископ Гавриил (понастоящем Ловчански митрополит), който го ръкополага и за свещеник на 13-ти декември същата година.
С благословението на Негово Светейшество Софийския митрполит и български патриарх Неофит е отличен с офикия „протойерей“ от Белоградчишкия епископ Поликарп на 18.08.2020 г. на храмовия празник на църквата „Св.Йоан Рилски“, с.Пиперков Чифлик, на която е председател на църковното настоятелство.
Своето служение отец Стефан започва като енорийски духовник в столичния храм „Живоприемен източник“. Преминава на служение в Кюстендилска духовна околия, като обгрижва храмовете „Св.Николай Чудотворец", с.Лелинци, и храм „Възнесение Господне“, с.Николичевци. След няколко години поема и енорийската работа в с.Пиперков чифлик. След пенсионирането си той е празничен свещенослужител при храм „Св.Димитър“, Кюстендил.
Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!
Архиерейското наместничество, Кюстендил уведомява гражданството, че опелото и погребението на новопредставилия се в Господа свещенослужител ще бъдат извършени на 12.03.2021 г. /петък/.
Опелото ще бъде извършено в храм "Св.вмчк Димитър Солунски", кв.Капията от 13.00 ч. , а погребението от 14.30 ч. в гробищния парк при храм "Св.Николай", с.Лелинци, общ. Кюстендил. Заупокойните последования ще бъдат извършени при спазване на противоепидимичните мерки.


Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"