85 са новите случаи на Ковид-19 в Кюстендилска област

През изминалите 24 часа са починали две жени от община Кюстендил

Общо 85 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има в общините Кюстендил – 36, в Дупница са 31, Рила – 5, в Бобов дол и Кочериново по 4, Сапарева баня – 3 и Бобов дол – 2, съобщават от Областния кризисен щаб.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, Дупница, са настанени за лечение 27 пациенти. Четирима от тях са в по-тежко състояние, а останалите са предимно в средно тежко и на кислородна терапия.
Към днешна дата 9 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. От тях четирима са в по-тежко състояние, останалите - в средно тежко.
Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 62-ма души. От тях 10 са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
През изминалите 24 часа има починали две жени от община Кюстендил - на 87 г. и на 76 г. Те са имали придружаващи заболявания.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен