За два дни - 52 са новите случаи на Ковид-19 в Кюстендилска област

Починали са четирима души

Нови 52 положителни проби с Ковид-19 има в Кюстендилска област за изминалите два дни – 2-ри и 3-ти март. Най-голям е броят новозаразени в община Кюстендил – 30. В община Дупница новите случаи са 13, в Рила – 5, в Сапарева баня – 3 и една положителна проба има от Бобов дол, съобщават от Областния кризисен щаб.
Настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003“, Дупница са 22-ма души. Един от пациентите е на интензивно лечение и в тежко състояние, останалите са на кислород и в средно тежко състояние.
Към днешна дата 62-ма са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. От тях 7 души са в тежко състояние, а по-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
Към днешна дата 14 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Един пациент е в по-тежко състояние, а други 8 са на кислород и в средно тежко.
През изминалите 48 часа има починали четирима души – мъж на 68 г., мъж на 52 г. и 81-годишна жена от община Кюстендил; жена на 54 г. от община Дупница. Две от лицата са имали придружаващи заболявания.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен