Избрани Новини

Млади български артисти отново творят в Лещен

Започна безплатната резидентска програма LITTLE BIRD ARTIST RESIDENCY

Шестима млади български визуални артисти (до 35 години) ще се радват на двуседмичен творчески престой без резидентска такса в LITTLE BIRD ARTIST RESIDENCY в живописното село Лещен, община Гърмен.

Ето имената на шестимата артисти, избрани за творческата програма, а именно:

Албена Петкова,
Атанас Леваков,
Михаела Михайлова,
Светли Евгениев,
Силвия Коева-Попова и
Страхил Пенев.
Организаторите отбелязват, че изборът им е бил труден, тъй като са получили близо 60 кандидатури от много талантливи млади автори. 

След успешното и вдъхновяващо първо издание на Little Bird Artist Residency екипът на галерия Little Bird Place продължи инициативата и предостави възможността на 6 млади български съвременни артисти да творят в рамките на 2 седмици в арт резиденцията LITTLE BIRD, намираща се в автентична стара къща в село Лещен. 

Темата на пролетната сесия е „Съвременно изкуство, посветено на екологията“, а от селектираните млади автори се очаква да се впуснат задълбочено в разработване на темата екология в медиите живопис / рисунка / фотография/ дигитални изкуства. Творческите групи са по трима души, разпределени в 2 сесии, всяка от които по 2 седмици в периода 22 февруари – 21 март 2021 г. 
Куратор и консултант по време на резиденцията и финалната изложба е изкуствоведът Теодора Константинова, в партньорство с платформата за съвременно изкуство и култура Art and Culture Today (www.ARTandCulture.Today).
Проектът се реализира с подкрепата на Министерството на културата.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)