Избрани Новини

Над 160 социално слаби благоевградчани нахрани Кухнята за бедни

Останалата храна бе дарена на защитени жилища в Благоевград

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани над 160 социално слаби наши съграждани.

"Днешното дежурство, слава Богу, мина приятно и спокойно! Менюто включваше леща, ориз с месо, приготвено от екип "Шери", хляб и шоколадови вафли. Раздадоха се над 160 порции, като останалата храна бе дарена на защитени жилища в Благоевград. Бяха нарязани и по 10 кг лук и моркови за следващи дежурства. Благодарим на всички, които се потрудиха! " - написаха организаторите.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св.Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)