Нов Индустриален парк ще се изгради в Симитли

Ще се намира в района на бившите погреби в Симитли

Съвсем малко време ни дели от това в Симитли да започне изграждането на новата Индустриална зона, благодарение на която ще бъдат разкрити стотици работни места в общината.

Добрата новина съобщи в профила си във Фейсбук народният представител от ПП ГЕРБ Стефан Апостолов, който обяви, че правителството е дало съгласие за апортирането на имот от 153 дка – частна държавна собственост, в капитала на „Национална компания индустриални зони” ЕАД, София. Той се намира на територията на Симитли, в местността „Горна Драчевица” (става дума за района на бившите погреби).

Решението на правителството ще даде възможност на „Национална компания индустриални зони” да започне изграждането на Индустриален парк в Симитли, което от своя страна ще позволи да бъдат построени нови предприятия, фабрики и заводи, а това ще доведе до разкриването на много нови работни места.
„Дебело искам да подчертая, че това е единствената нова Индустриална зона, която предстои да бъде изградена в нашата област от „Национална компания индустриални зони” ЕАД. Радостен съм да Ви споделя тази новина, особено след като вече сме провели предварителни разговори с потенциални инвеститори, които са готови и искат да инвестират, и да развиват своя бизнес в Симитли!”, допълва Стефан Апостолов.

Особено важно е да се знае също, че всички потенциални инвеститори, които искат да откриват свои производства у нас, първо се свързват с „Национална компания индустриални зони” ЕАД, която от своя страна им предлага най-подходящите места за бизнеса, който искат да развиват, така че със сигурност тепърва ще има и още много хора, които ще искат и на които ще бъде предложено да инвестират в Симитли.

Обособяването на Община Симитли в бизнес и икономически център на Югозападна България е сред основните приоритети на народния представител Стефан Апостолов, както и на общинското ръководство в лицето на кмета Апостол Апостолов и неговият екип.

През последните години активно се работи в посока на това да се създаде подходящ бизнес климат, както и да се създадат всички необходими условия за максимално облекчени процедури по отношение желаещите да инвестират и да развиват свои производства и бизнес в Община Симитли.

Благодарение на тази политика Община Симитли може да се похвали с изключително ниски нива на безработица. С изграждането на новата индустриална зона ще се даде възможност за преодоляване и на негативните последици от COVID кризата.



Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"