Избрани Новини

Изграждат велосипедна писта за най-малките жители на Симитли

Прави се с лични средства и по инициатива на депутата от ГЕРБ Стефан Апостолов

През почивните дни в парка на Симитли, намиращ се до Минералната баня, започна изграждането на велосипедна писта за най-малките жители на общината.

Дълго време, с риск за здравето си и в разрез с правилата, децата караха екстремно колелета си на площада пред Общинскага администрация, а причината, която изтъкваха, е липсата на специално обособено място за това.

След като разбра за проблема, народният представител от ПП ГЕРБ Стефан Апостолов покани малчуганите на специална среща, в рамките на която те споделиха какво трябва да има и как трябва да изглежда една велосипедна писта. Депутатът лично пое ангажимент – съвместно с общината да намерят подходящо място, а след това с негови лични средства да бъде изградена и специалната писта.

Дейностите по изграждането ѝ започнаха, а „строителния надзор” осъществяват самите деца, които поискаха да имат писта, на която да карат своите велосипеди.

Народният представител сподели в профила си във „Фейсбук” следното:

„Здравето и сигурността на нашите деца са най-важният приоритет за мен! Както не веднъж съм казвал – те са нашето бъдеще, затова и всяка инвестиция за тях си заслужава! Точно поради тази причина, преди време, поканих децата на Симитли на среща при мен, на която ги попитах от какво имат най-голяма нужда, а те споделиха, че искат да направим велосипедна писта. Тази събота и неделя, с мои лични средства, изпълнението на строителните дейности в парка на Симитли, при Минералната баня, започна.

Цялостният проект и всичко, което ще бъде изградено като съоръжения в пистата, е изцяло замислено и проектирано от децата. През цялото време, докато текат строителните дейности, най-малките ни жители са на място и контролират изпълнението на техния проект! Очаквайте скоро още много добри новини за Община Симитли, защото както и сами виждате – ние не сме спирали да работим дори за миг!”



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)