Избрани Новини

В Ски-център Осогово започна Олимпийският зимен фестивал

Скиорите от Самоков и бордистите на "Бороспорт“, "Блейд“ и "Амерспорт“ спечелиха най-много титли

За пета поредна година ски-център Осогово е домакин на Деветото издание на Олимпийския зимен фестивал, който по традиция дава път на спортните таланти на България.
Скиорите от Самоков и бордистите на „Бороспорт“, „Блейд“ и „Амерспорт“ спечелиха най-много титли в първия ден от олимпийския младежки фестивал.
Организатори на събитието, което се провежда под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“, са Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“. И двете организации имат за свой приоритет развитието на спорта сред младите и насърчаването на талантите в ранна възраст.
Сред официалните лица при откриването и наградили призьорите бяха областният управител Виктор Янев, председателят на Общински съвет - Кюстендил Михаела Крумова, председателят на Асоциация „Спорт в свободното време“ Анатоли Илиев, световната звезда в сноуборда Александра Жекова и управителят на ски и борд зона „Осогово“ Явор Спиридонов.
Първи на старт застанаха алпийците. В гигантския слалом на стръмната и отлично подготвена писта „Людмил Янков“ при 14-годишните най-бързи бяха Елена Кръшняк от „Мотен“ и Борислав Тодоров от „Рилец Самоков“. При 16-годишните триумфираха представителите на „Чамкория“, грабнали и двете титли с победите на Красимир Вададжийски и Росица Мирчева, станала шампионка за втора поредна година.
Веднага след това във фънзоната се състояха спусканията на сноубордистите. Най-много титли при тях грабнаха представителите на „Бороборд“ – 4, а с по два златни медала си тръгнаха представителите на „Блейд“ и „Амер спорт“. Шампионката при 15-годишните Андреа Коцинова спечели четвърто поредно отличие в последните 4 издания на олимпийския фестивал в Осогово.
За младите български таланти в зимните спортове бяха осигурени много предметни награди и призове, като всички стартове и церемонии се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
Утре в програмата предстоят стартовете по ски-бягане в три възрастови групи – до 12, до 14 и до 16-годишни.


Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден