47 са новите случаи на Ковид 19 в Кюстендилска област

През изминалото денонощие има починали четирима души

През изминалото денонощие в област Кюстендил има 47 нови положителни случаи с коронавирусна инфекция. По общини новозаразените са: Кюстендил – 35, Дупница – 6, Бобошево – 3, Кочериново – 2 и един нов случай в Бобов дол, съобщават от Областния кризисен щаб.
Към този час 13 лица са настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003“, Дупница. Един от пациентите е на интензивно лечение, останалите са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.
Осем са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Те са в сравнително стабилно общо състояние.
Към днешна дата 76 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Двама от тях са интубирани и в реанимация, други десетима души са в много тежко състояние, а по-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
През изминалото денонощие има починали четирима души – 82-годишен мъж от община Бобов дол, жена на 72 г., мъж на 62 г. и мъж на 67 г. от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия