Избрани Новини

ГЕРБ отдели от субсидията си за църквите в Черниче и Горна Брезница

Това стана със съдействието на депутата Стефан Апостолов

За пореден път народният представител Стефан Апостолов успя да окаже съдействие за две населени места, които се намират в общините Симитли и Кресна. С негова помощ и подкрепа, ПП ГЕРБ отдели средства от партийната си субсидия, които са дарени на църквата „Св.Георги Победоносец” в село Черниче, община Симитли и „Св.Атанасий” в Горна Брезница, община  Кресна.

Парите са необходими за изографисване в Черниче и за закупуването на икони в Горна Брезница. Добрата новина, че ГЕРБ са откликнали на апела му, съобщи самият Стефан Апостолов в профила си във Фейсбук:

„Днес отново имам повод да бъда радостен, защото ПП ГЕРБ откликна на моята молба за съдействие във връзка с две от църквите, които се намират в общините Симитли и Кресна, като отдели от субсидията си за тях!

След проведени срещи между мен и свещеници от храмовете „Св.Георги Победоносец” в село Черниче, община Симитли и „Св.Атанасий” в Горна Брезница, община Кресна, стана ясно, че двете църкви имат нужда от финансова помощ.

С отпуснатите средства в Черниче ще се изографиса църквата, а в Горна Брезница да се закупят икони”, допълва Апостолов.

„Аз също съм поел ангажимент да отделя лични средства, които да даря на двете черкви, защото християнството ни учи точно на това – да бъдем смирени и да помагаме на ближните си”, прибавя народният ни представител.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов