Избрани Новини

Министър Кралев откри модерно футболно игрище в Черниче

В знак на благодарност му подариха благодарствен плакет

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри новопостроеното футболно игрище в с.Черниче, община Симитли. Кралев преряза лентата заедно с народния представител Стефан Апостолов, кмета на Общината Апостол Апостолов и кмета на населеното място Георги Стефанов.
Изграждането на игрището е финансирано със 104 468, 73 лв. Средствата бяха осигурени по спечелен проект на Община Симитли по Наредба № 4 на Министерството на младежта и спорта.
Теренът е с площ 167 кв.м, с изкуствено тревно покритие и може да бъде използван целогодишно от над 150 деца и младежи от с. Черниче.
“Всеки път, когато се открива подобно съоръжение за българските деца, е празник за населеното място. С такава прекрасна църква, която е изградена в Черниче и с модерното игрище, което откриваме днес, духът на селото ще бъде силен и жив. Искам да благодаря на кмета на Община Симитли г-н Апостолов за това, че се грижи за българския спорт тук и полага огромни усилия децата да получават адекватни съоръжения, на които да се занимават с любимия спорт. Искам да благодаря и на народния представител Стефан Апостолов, който е зам.председател на Комисията по въпросите на децата младежта и спорта в Народното събрание. Той полага огромни усилия и ни оказва помощ в парламента, за да може да изпълняваме нашите задължения по-добре. Щастлив съм, че виждам голямата радост в очите на децата, които ще използват игрището. Това е доказателство, че сме свършили добре работата си”, заяви министър Кралев по време на откриването.
Градоначалникът на Симитли Апостол Апостолов и кметът на Черниче Георги Стефанов благодариха на министър Красен Кралев за оказаната подкрепа от страна на ММС за реализирането на проекта. Апостолов връчи и благодарствен плакет на спортния министър в знак на признателност.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)