Избрани Новини

Приоритет за бюджета на община Разлог отново е социалната сфера

Общият размер за 2021 г. е 35 586 818 лв.

На днешното си заседание ОбС Разлог прие бюджета на Община Разлог за 2021 г. Общият размер на бюджета за 2021 г. е 35 586 818 лв.
Приоритет за бюджета на община Разлог и тази година отново е социалната сфера – социални домове, детски градини, грижата за хора в неравностойно положение и др.
Предвидени са средства и по отношение на модернизиране на инфраструктурата в община Разлог. Със средства от постъпилите местни приходи, държавната субсидия и целевите субсидии, осигурени от правителството, се предвижда ремонт на 19 улици.
„Продължаваме програмата за модернизиране и обезпечаване със съвременна апаратура на МБАЛ - Разлог, където планираме да се закупи инжектор за скенер за диагностика на различни заболявания. Предвиждат се 60 000 лв. за цялостен ремонт на родилното отделение и текущ ремонт на кухнята в детското отделение. Заедно с лечебното заведение общината е изправена пред предизвикателството да бъде разработена система за закупуване на апаратура специално за Ковид - 19“ – сподели кметът инж.Герчев.
Заложени са средства за подкрепа за стипендии на стажуващи лекари, на които им предстои да придобият специалност, която е възможност да се подкрепи МБАЛ - Разлог в кадровия дефицит.
Предвидени са средства за закупуване на съоръжения за детски площадки.
Бюджет 2021 г. на Община Разлог е балансиран, не се предвижда увеличение на местните данъци и такси за жителите на общината.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)