Избрани Новини

Поликлиниката в Кюстендил затяга противоепидемичните мерки

Ако заболеваемостта расте с тези темпове, не е изключен частичен локдаун

Изгражда се филтър за пациентите и влизащите в градската поликлиника в Кюстендил заради разрастващата се епидемия от COVID-19 в региона, каза областният управител Виктор Янев.

Той не изключи и вероятността от въвеждане на частичен локдаун, ако броят на новозаразените в града продължава да расте, съобщи БНР.

Носенето на маски и на открито в града вече задължително.

„Филтърът ще работи 24 часа. В момента също се мери температурата. Ще има лекар, който може да го прегледа. Започваме с измерване на температурата и евентуално, по преценка на специалиста – лекар, ще бъдат правени антигенни тестове. Ако заболеваемостта расте, и то с такива темпове, които вече са над 500 дори, ще се наложи да предприемем и по-сериозни мерки, включително, може би, един частичен локдаун“, заяви Янев.

Същевременно беше обявено, че Министерството на здравеопазването ще окаже логистична помощ за районната болница в Кюстендил, където - в двете COVID-отделения вече са приети към 80 заразени с коронавирус.

Заместник-министърът на здравеопазването Слави Пачалов обяви:“Предоставяме два кислородни концентратора, които да се ползват от лечебното заведение.“ Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)