Безстопанствено пони ритна дете в стомаха в парк "Бачиново"

Детето е закарано спешно в столична клиника

Осемгодишно дете пострада сериозно в парк "Бачиново" вчера, след като било ритнато от кон, порода "пони". Момиченцето е транспортирано в столична клиника, съобщи БНР. 

Детето било на разходка с майка си в неделния ден и играело на поляната, където пашували и стадо коне от дребната порода. По думите на очевидци, момиченцето доближило едно от понитата и било изритано в корема. 

Безконтролното движение на тези коне е рецидив, а собственикът е добре известен на Общината, заяви заместник-кметът на Благоевград по сигурността Любен Милев: "Десетки пъти и прасета пуска, и коне - и големи, и малки. Собственикът е познат в Благоевград като асоциален тип". 

В рамките на деня ще бъде направена проверка по случая, допълни заместник-кметът на Благоевград: "Той няма право да ги пашува там. Ще си понесе административната отговорност. Това, което можем да направим по двата закона".

Любен Милев уточни, че има физическа охрана на крайградския парк, но тя не охранява децата:

"Охраната не може да ги спаси, защото кончето не отива да се бутне в детето или в майката, а детето и майката отиват при кончето или при кучето".