Избрани Новини

Проверете валидността на личните си документи

От 1.02. т.г. всички лични карти, чийто срок на валидност изтича, подлежат на подмяна в едномесечен срок

От 1.02.2021 г. всички лични карти, чийто срок на валидност изтича, подлежат на подмяна в едномесечен срок, тъй като съгласно §10, ал. 1 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците, удължаването на сроковете на валидност за личните карти и паспортите е валидно само за тези, изтичащи в периода от 13.03.2020 г. до 31.01.2021 г., а за СУМПС – за изтичащите в периода 13.03.2020 г. до 31.12.2020 г. Удълженият срок е със 7 месеца.
ОДМВР - Кюстендил информира, че не е задължително да подменят паспортите си.
Паспортите с изтекъл срок на валидност полежат на връщане на органа, който ги е издал, в тримесечен срок след изтичане на валидността.
Всички граждани с постоянен адрес на територията, обслужвана о т ОДМВР - Кюстендил, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена услуга във всички поделения както в Кюстендил, така и в РУ Дупница, РУ Рила, РУ Бобов дол, а за бърза услуга - в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР, сектор „Пътна полиция“ в Кюстендил и в РУ Дупница.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)