Избрани Новини

Чешки туристи в Банско са в неведение за новите COVID мерки в Прага

Туристическият бизнес в Банско отчита ръст на чешките туристи този сезон

От тази нощ Чешката република въвежда нови изисквания за влизащите в страната от рисковите държави, сред които е и България. В зимните курорти у нас има много чешки туристи, които не са запознати с новите правила, твърди Павел Новак от Чешкото национално радио, който е гост на Банско.

Туристическият бизнес в Банско отчита ръст на чешките туристи този сезон, информира БНР. В планинския курорт е командирован и колегата от Чешкото национално радио Павел Новак. Според него много от сънародниците му, които са на индивидуална ваканция в Банско и Боровец, нямат информация за новите изисквания на здравните власти в Чехия. По тази причина той потърси съдействие и помощ от БНР:

„От 00.00 часа на 5 февруари пристигащите от България е необходимо предварително да попълнят и изпратят електронен формуляр на пътуващия (Public Health Passenger Locator Form), както и да представят документ за PCR или антигенен тест, направен не по-късно от 24 часа преди пристигането“.

Този срок досега бе 72 часа.

Новак подготвя предаване за българските зимни курорти и мерките за безопасност в тях.

В Банско се очаква и министърът на туризма Марияна Николова, която ще направи проверка в местата за настаняване.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)