Избрани Новини

Всички мерки се спазват в Ски център Банско

Това установи инспекция на РЗИ - Благоевград, проведена вчера

Инспекция на РЗИ - Благоевград, проведена вчера на територията на Ски център Банско, установи за пореден път, че се спазват всички противоепидемични мерки. Гостите на курорта могат спокойно да практикуват зимни спортове и да се наслаждават на природата на Пирин.

Навсякъде са поставени дезинфектанти на ръце, на няколко места има монтирани уреди за измерване на телесната температура. Кабините и лифтовите станции се пръскат по няколко пъти на ден със специални препарати. На много места са монтирани табели с правила за безопасност, а екипът на Юлен дава инструкции за спазването им и следи да няма струпвания на хора в закрити помещения, каквито са напр. лифтовите станции.

Представителите на здравните власти инспектираха станциите на кабинковия лифт и съоръженията и помещенията в ски зоната. Проверката на РЗИ приключи около 15 часа и не установи никакви нарушения на мерките. Хората спазваха дистанция и носеха маски в закритите помещения и в кабините. Според здравните инспектори няма повод за притеснение.

„Хората, които практикуват зимни спортове, са дисциплинирани и разумни. Те знаят, че природата е най-добрият лечител и че мерките са въведени за собствената им безопасност и ги спазват. Последните два дни бяха по-натоварени и се образуваха опашки, но екипът ни се грижеше да няма струпване на хора на закрито. Можеше да е различно, ако имаше втора кабина, но това не е наше решение – ние сме длъжни да се съобразяваме с тази действителност“, каза Иван Обрейков, маркетинг директор на Юлен АД.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов