Избрани Новини

Пияни шофьори осъмнаха в ареста

Дават ги на прокурори

Oт пресцентъра на МВР информират за няколко случая със засечени пияни шофьори в Плевенско.

На 29 януари в РУ Долни Дъбник е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Същия ден в 18.13 часа в град Искър на улица "Христо Ботев" е спрян лек автомобил "Фолксваген Венто", теглещ с мека връзка лек автомобил "Форд Ескорд". Установена е самоличността на шофьорите. Водачът на тегления автомобил – 59-годишен, е изпробван с техническо средство "Дрегер алкотест 7510" като уредът отчита над 1.2 промила алкохол в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят приема указанията на уреда и отказва да даде кръв. Съставен е акт за административно нарушение. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Лицето е задържано за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата продължава.

35-годишен е задържан за шофиране в нетрезво състояние. На 31 януари в 16:30 часа в град Долна Митрополия е спрян лек автомобил „Рено Меган“. Проверката е извършена на кръстовище, образувано от улица "Илю войвода" и улица "Св. Св. Кирил и Методий". Водачът – 35 годишен от град Белене, е изпробван с техническо средство "Алкотест дрегер" и уредът е отчел над 1.2 промила в издишания въздух. Съставен е акт и е издаден талон за медицинско изследване. 35-годишният е отказал да даде кръвна проба и се е съгласил с показанията на уреда. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е прокуратурата. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

На 30 януари около 16.00 часа в село Изгрев е засечен 57-годишен местен жител зад волана на „Ауди А4“ след употреба на алкохол. Проверката е извършена на кръстовище, образувано от улица "Игнат Величков" и улица "Евлоги Христов". Пробата е отчела концентрация на алкохол в издишания въздух над 1,2 на хиляда. Издадени са талони за медицинско изследване. Нарушителят не е дал кръв за лабораторна обработка. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. За престъпление по чл. 343 „б“ , ал. 1  от НК е уведомен дежурен при РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден