Пратиха в ареста братя-крадци от Дупница

Те са осъждани за подобен род престъпления

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Маргарита Алексиева, взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Сашо М. /на 38 години/ и Славчо М. /на 27 години/ и уважи искането на РП-Кюстендил. Двамата братя са привлечени като обвиняеми за опит за отнемане на чужди движими вещи при условията на опасен рецидив, като са осъждани за подобен род престъпления.

В съучастие, на 20.01.2021 г. от къща на ул.„Морава“ в Дупница са направили опит да отнемат моторна резачка, водопроводни части и тежести за везна от владението на собственика им, като за извършване на кражбата са взлoмили входната врата на къщата, вратите за първия и втория етаж и вратата към мазето. Кражбата не е довършена пo независещи oт двамата обвиняеми причини, забелязан е полицейски патрул, минаващ наблизо и вещите са оставени в двора на имота.

В мотивите си съдът посочва, че от събраните на досъдебното производство доказателства може да се направи извод, че към настоящия момент е налице висока степен на вероятност обвиняемите да са извършили деянието, за което са привлечени в това им качество. Изложените обстоятелства, подкрепени от събраните до момента доказателства, налагат извода, че съществува реална опасност обвиняемите да се укрият и да извършат престъпление. От свидетелствата за съдимост на двамата обвиняеми се установява, че деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Определението на РС - Дупница, с което по отношение на братята Сашо М. и Славчо М. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен