Избрани Новини

МОСВ: Има опасност от наводнения заради снеготопенето

В Югозапада нивата на реките са около праговете за високи води

В резултат на интензивните валежи от отминалите дни, комбинирани със снеготопене, има опасност от възникване на поройни наводнения в нощта на 31 януари срещу 1 февруари във водосборите на Марица, Арда, Доспат, Места и Струма, съобщават от МОСВ.

В цялата страна има повишение на нивата на реките заради снеготопенето.

В Дунавския басейн водните количества на реките в по-голямата част са около и над праговете за високи води.

В Черноморския басейн с количество около праговете за високи води са р. Луда Камчия при с. Бероново и южночерноморските реки.

Около праговете за високи води в Източнобеломорския басейн са Марица в средното и долното течение /при градовете Пловдив, Първомай, Харманли и Свиленград/; Харманлийска, при Харманли; Арда, при Рудозем и с.Вехтино; Върбица при сп.Джебел.

На 1 февруари се очакват повишения на речните нива в басейна, като значителни ще бъдат те във водосбора на Арда и притоците й - Върбица и Крумовица, както и в родопските притоци на р.Марица.

В Западнобеломорския басейн нивата на реките са около праговете за високи води.

В неделя ще има краткотрайно понижение на нивата на реките в басейна, а на следващия ден се очакват повишения, като по-съществени те ще бъдат във водосборите на Места и Доспат, както и в средните и долни части от водосбора на Струма. Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)