Избрани Новини

Условна присъда получи подсъдим за опит за умишлено убийство

Трябва да заплати на Д.С обезщетение за вреди в размер на 7 000 лева

Състав на Окръжен съд – Благоевград, под председателството на съдия Красимир Аршинков прецени, че са налице достатъчно доказателства за виновността на В.Б. и го призна за виновен в това, че на 27.08.2017 год. между 02.25 ч. – 02.35 ч. в дискотека в с.Поленица, община  Сандански, направил опит умишлено да умъртви Д.С. Деянието е извършено чрез нанасяне на пет удара с нож в областта на двете половини на гръдния кош и корема, като е останало недовършено поради независещи от дееца причини и е осъществено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана – престъпление по чл.119 във вр. с чл.115, ал.1 и чл.18, ал.1 от НК, във вр. с чл.12, ал.2 от НК.

Окръжният съд наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 /три/ години, като оправда обвиняемия по първоначалната квалификация на повдигнатото му обвинение.
На основание чл.66, ал.1 от НК отложи изпълнението на наложеното наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 /пет/ години.

Окръжният съд осъди подсъдимия да заплати на Д. Г. С обезщетение за причинени от престъпното деяние неимуществени вреди в размер на 7 000 /седем хиляди/ лева.

Постановената присъда може да бъде протестирана и обжалвана пред Апелативен съд - София в 15-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)