Избрани Новини

Пратиха кюстендилски крадци-рецидивисти в затвора

Извършители са на домови кражби в условията на опасен рецидив

Две години лишаване от свобода за 41-годишна кюстендилка определи Районен съд – Кюстендил, като я призна за виновна в кражба на пари при условията на опасен рецидив. Стефка Р. е осъждана 8 пъти до момента, основно за кражби. Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15-дневен срок. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие /без разпит на подсъдимия, свидетели и вещи лица/, като наложеното й наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години се редуцира с 1/3 до „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което да изтърпи при първоначален режим „строг“.

Съдът, под председателството на съдия Мая Миленкова, признава подсъдимата Стефка Р. за виновна в това, че в период от неустановена дата в началото на месец декември 2020 г. до 11.12.2020 г., на ул.„Гоце Делчев“ в Кюстендил в условията на продължаващо престъпление е отнела чужди движими вещи - обща сума от 470 лв., от владението на И. Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

РС – Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов, одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година за 39-годишния кюстендилец Борислав Н., което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Подсъдимият се призна за виновен за кражба при условията на опасен рецидив. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Борислав Н. е отнел чужди движими вещи от двама собственици на обща стойност 861 лв. от стълбищна площадка в бл. 83, в кв.„Запад“ в Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов