Избрани Новини

Жена оцеля след 30 часа при минусови температури в Рила

Пострадалата е на 42 години и е от Кюстендил

Жена е оцеляла повече от 30 часа при минус 20 градуса в Рила, преди да бъде спасена от планинските спасители от Дупница. За това съобщи Кирил Чолаков от спасителната служба, предаде БНР. Пострадалата е на 42 години и е от Кюстендил. 
Вчера 42-годишната жена вдигнала по тревога дупнишките спасители. Спасена е била единствено заради забравения си багаж и съобразителността на спасителите от отряда, които даже не са били на дежурство. 
Въпреки погрешно подадените данни за местонахождението ѝ, жената била открита около 14 часа следобед вчера, в основата на връх Харамията. 
Има сериозни измръзвания, дано да има късмет да се отърве леко, коментира Чолаков. Спасителите уточниха, че са открили жената на 2 300 метра надморска височина, при минус 20 градуса, лошо време и гъста мъгла. След свалянето ѝ пострадалата е била транспортирана в болницата "Пирогов" заради измръзванията на краката си. 
"Наистина е имала късмет да оцелее при тези условия и при положение, че е без никаква екипировка", коментираха спасители, участвали в акцията.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов