Избрани Новини

Богато меню предложи Кухнята за бедни в Благоевград

Нови хора се включиха и помогнаха за дежурството

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани над 150 социално слабите наши съграждани.

"Днес, 9 януари 2021 г., менюто беше класика шкембе чорба, дроб сарма, хляб и шоколадови вафли. Подготовка на продуктите дреболии над 25 кг, бяха почистени и нарязани още в петък. Гери от "Шери" сготви дроб сармата, а екипът шкембе чорбата с 25 кг домашно прясно мляко. Истинска радост донесе менюто на потребителите на кухнята. Количествата на храната беше в изобилие. Остана храна около 30 порции, които ги изпратихме на потребителите в Защитеното жилище - Благоевград. Благодарим и на новите хора, които днес се включиха и помогнаха за дежурството!" - написаха организаторите.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)